Industria auto europeană, puternic afectată de criza coronavirus
11.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

Conform datelor date publicității de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), de la izbucnirea crizei Covid-19 și până în prezent, industria auto de pe continent a produs cu 1,5 milioane de automobile mai puțin decât era prevăzut inițial. În același timp, pandemia a afectat peste un milion de locuri de muncă.

Datele ACEA, redate în tabelul de mai jos, prezintă estimativ numărul locurilor de muncă afectate și cel al automobilelor ”pierdute” prin faptul că nu au mai fost produse. Lista cuprinde țările din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie.

Cele mai afectate țări sunt Germania, cu 456 .977 de vehicule produse în minus, și Spania, cu 264.384. Germania este în top și în privința forței de muncă afectate, cu 568. 518 persoane care s-au văzut forțate să își oprească activitatea. România se află pe această listă cu peste 51.000 de automobile în minus și circa 20.000 de locuri de muncă afectate.

Iată aici harta interactivă referitoare la impactul Covid-19 asupra locurilor de muncă, iar aici cea referitoare la pierderile din producție.

Sursa: ACEA

Distribuie acest articol!