Mașina Anului 2020 în Lume este un model care nu se vinde în Europa
09.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

Ceremonia de anunțare a Mașinii Anului 2020 în Lume (World Car of the Year, WCOTY) trebuia să aibă loc în cadrul Salonului Auto de la New York. Cum însă pandemia noului coronavirus a determinat anularea evenimentului, anunțul s-a făcut la data stabilită inițial, printr-o videoconferință și fără fastul prevăzut inițial.

Palmaresul World Car Awards a fost anunțat de Siddharth Vinayak Patankar, directorul evenimentului. Juriul a fost format din 86 de jurnaliști din intreaga lume, specializați în domeniul auto.

Marele câștigător al ediției 2020 este un SUV de dimensiuni mari, Kia Telluride, care nu se comercializează pe piața europeană.

Din păcate, noul Peugeot 208, modelul care a câștigat titlul de Mașina Anului 2020 în Europa, nu a reușit să puncteze și pe plan mondial, singurul trofeu la care acest model a fost nominalizat fiind cel pentru design.

De remarcat reușita primului model electric de la Porsche, Taycan, care s-a impus la două categorii, lux și performanță. Un alt model electric, Kia Soul, a câștigat la categoria modelelor urbane.

Reamintim, anul trecut titlul WCOTY a revenit modelului full electric Jaguar I-Pace.

Iată cum arată palmaresul World Car Awards 2020:
2020 World Car of the Year: Kia Telluride
2020 World Luxury Car: Porsche Taycan
2020 World Urban Car: Kia Soul EV
2020 World Performance Car: Porsche Taycan
2020 World Car Design of the Year: Mazda
2020 World Car Person of the Year: Carlos Tavares (CEO PSA Group)

Distribuie acest articol!