Miliardarul canadian Lawrence Stroll, la cârma lui Aston Martin
23.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

A devenit oficial: miliardarul canadian Lawrence Stroll este noul președinte de la Aston Martin. Accentul este pus pe angajamentul din Formula 1 și reușita lansării SUV-ului DBX.

Miliardarul Lawrence Stroll, proprietarul echipei de Formula 1 Racing Point, a preluat frâiele la Aston Martin. Canadianul a investit o jumătate de miliard de lire sterline în compania engleză, care și-a crescut astfel capitalul. Stroll are un dublu obiectiv: intensificarea eforturilor pentru lansarea SUV-ului DBX și pregătirea sezonului 2021 de Formula 1, cu participarea oficială a lui Aston Martin, care va înlocui team-ul Racing Point.

Aston Martin și Lawrence Stroll au atras atenția în ultima perioadă, prin lansarea pe piață a modelului DBX, respectiv prin participarea în Formula 1. Apropo de asocierea brandului Aston Martin cu Formula 1, printre investitorii în compania britanică se află mai nou și Toto Wolff, nimeni altul decât șeful echipei de Formula 1 Mercedes!

Wolff a investit puțin peste 40 de milioane de euro în Aston Martin, pentru a obține 5% din capitalul companiei, cotă care a scăzut ulterior la 0,95%, o dată cu creșterea de capital. Din perspectiva Mercedes nu există niciun conflict de interese, având în vedere că Toto Wolf a făcut o pură investiție financiară și nimic mai mult. Și totuși, zvonurile nu au întârziat să apară, pe tema unei posibile recrutări a lui Wolff în fruntea echipei de F1 Aston Martin, în cursul anului viitor.

Distribuie acest articol!