A doua generație Opel Mokka va fi disponibilă mai întâi în versiune electrică
23.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

A doua generație Mokka renunță la litera X de la apelativ și va include o versiune electrică. Lansarea oficială va avea loc în curând, iar Opel pregătește acest moment prin publicarea primelor informații.

Opel Mokka se pregătește să treacă la noua generație, care va fi lansată până la finele acestui an, urmând ca primele livrări să se facă la începutul lui 2021. Noul Mokka va renunța la litera X din denumire, pe care a primit-o la introducerea versunii facelift de la prima generație.

Marea noutate a celei de-a doua generații va fi versiunea 100% electrică. Desigur, Mokka nu renunță la motorizările termice, dar debutul pe piață va fi făcut în declinare electrică.

Modelul este dezvoltat pe baza platformei tehnice CMP a Grupului PSA, folosită și la noul Peugeot 2008, care, de asemenea, este oferit și în variantă 100% electrică. Este de așteptat, așadar, să regăsim la Mokka electric același motor de 136 CP și aceeași baterie, cu o capacitate de 50 kWh și o autonomie de peste 300 km în ciclu WLTP.

Aspectul noului Mokka va fi inspirat de conceptul GT X, deci este de așteptat ca exteriorul să adopte noul limbaj de design al mărcii. Prima imagine teaser prezintă SUV-ul din profil, bine camuflat, dar chiar și asa se distinge o siluetă ceva mai dinamică, în comparație cu prima generație.

Distribuie acest articol!