Primele detalii tehnice despre sistemul de propulsie pentru BMW i Hydrogen NEXT
01.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group colaborează din 2013, cu Toyota Motor Corporation, la tehnologia pilelor de combustie. Printr-un comunicat de presă, din care redăm mai jos, constructorul german oferă primele detalii tehnice despre sistemul de propulsie pentru BMW i Hydrogen NEXT.

Chiar dacă BMW Group nu are nici o îndoială privind potenţialul pe termen lung al sistemului de propulsie cu pile de combustie, va trece ceva timp până când compania va oferi clienţilor săi un automobil de serie propulsat de tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că nu există deocamdată condiţiile cadru potrivite. „În viziunea noastră, hidrogenul ca soluţie de stocare de energie trebuie să fie produs mai întâi în cantităţi suficiente la un preţ competitiv prin utilizarea energiei electrice verzi. Apoi, hidrogenul va fi utilizat în principal la aplicaţii care nu pot fi electrificate direct, precum transportul greu pe distanţe lungi”, a declarat Klaus Fröhlich , membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru cercetare şi dezvoltare.

Infrastructura necesară, precum o reţea vastă la nivel european de staţii de încărcare cu hidrogen, este absentă în prezent. Cu toate acestea, BMW Group îşi continuă activitatea de dezvoltare în domeniul tehnologiei pilelor de combustie cu hidrogen. Până când infrastructura şi furnizarea hidrogenului produs în mod durabil vor deveni realitate, compania se concentrează pentru a reduce substanţial costul de producţie al sistemului de propulsie. BMW Group are în portofoliu automobile electrice cu baterii şi în curând va oferi clienţilor săi o gamă largă de automobile electrificate. În total, 25 de modele sunt prevăzute pentru lansare până în 2023, dintre care cel puţin 12 cu sistemul de propulsie full electric.

„Sistemul de pile de combustie al sistemului de propulsie pentru BMW i Hydrogen NEXT generează până la 125 kW de energie electrică din reacţia chimică dintre hidrogen şi oxigenul din aerul ambiental”, explică Jürgen Guldner, vicepreşedinte BMW Group pentru tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen şi proiecte de vehicule. Aceasta înseamnă că automobilele nu emit decât vapori de apă. Convertorul electric localizat sub pilele de combustie adaptează nivelul tensiunii la cel al sistemului de propulsie electric şi la cel al bateriei de voltaj mare, care este alimentată prin recuperarea energiei la frânare, dar şi de energie din pilele de combustie. Automobilul dispune şi de două rezervoare de 700 bar care împreună au o capacitate de şase kilograme de hidrogen. „Aceasta garantează o autonomie ridicată indiferent de condiţiile meteo”, explică Guldner. „Iar realimentarea durează doar 3-4 minute”.

A cincea generaţie a unităţii eDrive îşi va face debutul odată cu BMW iX3 şi va fi integrată complet în BMW i Hydrogen NEXT. Bateria de volaj mare, poziţionată deasupra motorului electric, oferă o doză suplimentară de dinamică la depăşire sau accelerare. Puterea totală a sistemului de propulsie de 275 kW (374 CP) susţine dinamica specifică pentru care BMW este renumit. Acest sistem de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen va reprezenta un proiect-pilot cu o serie redusă bazată pe actualul BMW X5 pe care BMW Group plănuieşte să o prezinte în 2022. O ofertă pentru clienţi de automobile propulsate de tehnologia pilelor de combustie hidrogen va fi adusă pe piaţă de către BMW Group cel mai devreme în a doua jumătate a acestui deceniu, în funcţie de condiţiile şi cerinţele pieţei globale.

Pentru a fi sigur că este pregătit ideal pentru a îndeplini cerinţele tehnologie ale unui automobil cu pile de combustie cu hidrogen în a doua jumătate a acestui deceniu, BMW Group colaborează cu Toyota Motor Corporation în cadrul unui parteneriat de succes ce datează din 2013. În cadrul unui acord de cooperare în dezvoltarea produsului, cei doi constructori şi-au unit forţele pentru a lucra la sisteme de propulsie cu pile de combustie şi componente modulare şi scalabile pentru maşini cu pile de combustie cu hidrogen. Pilele de combustie din cooperarea cu Toyota vor fi utilizate la BMW i Hydrogen NEXT, alături de un set de pile de combustie şi un sistem general dezvoltate de BMW Group. Pe lângă parteneriatul pentru dezvoltarea şi industrializarea tehnologiei pilelor de combustie pentru piaţa largă, cele două companii sunt şi membri fondatori ai Consiliului Hidrogenului. O mulţime de alte companii importante din domeniile energiei, transporturilor şi industriei s-au alăturat Consiliului Hidrogenului cu începere din 2017, ajungându-se la peste 80 de membri.

Sursa: comunicat de presă BMW Group România

Distribuie acest articol!