Viitor incert pentru Renault Megane
28.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

Renault și-a propus să își optimizeze gama, urmând să investească masiv în modele electrice. În paralel, va renunța la modelele care nu mai au cerere mare. Printre acestea s-ar putea afla și compacta Megane!

Constructorul francez va renunța la monovolumele Scenic si Espace și este posibil ca aceeași soartă să o aibă și modelul de categorie medie Talisman. Locul lor va fi luat de viitoarea generație de SUV-uri Kadjar și Koleos. Pe lista modelelor vizate pentru eliminare se pare că este, mai nou, și compacta Megane. Indicii în acest sens au fost date chiar de responsabilul cu designul de la Renault, Laurens van den Acker, într-un interviu acordat publicației Autoexpress.

Laurens van den Acker a declarat: ”Megane este într-un segment supus unor presiuni tot mai mari. Investițiile trebuie făcute acolo unde piața are viitor”. Altfel spus, bugetul necesar dezvoltării următoarei generații Megane ar putea fi mai util pentru dezvoltarea modelului electric compact programat să fie lansat pe termen mediu. În același timp, Renault lucrează la două modele SUV electrice, derivate din conceptul Morphoz.

Pare greu de conceput absența Renault din segmentul compact, unul dintre cele mai importante pentru industria auto europeană. Ascensiunea SUV-urilor și a modelelor electrice este, însă, o certitudine, astfel că sunt previzibile schimbări radicale pe piață, în următorii ani.

Prezentat în 1995, ca înlocuitor al lui Renault 19, Megane a ajuns la a patra generație. Lasată în 2015 aceasta ar urma să își încheie cariera în 2022. Vom vedea pe șosele și cea de-a cincea generație Megane? Și dacă da, va fi o compactă tradițională, un SUV ori poate un model electric?

Distribuie acest articol!