Volkswagen Tiguan 2 facelift, prima schiță oficială
19.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen anunță că Tiguan, cel mai bine vândut model al său în 2019, va primi în curând un facelift. Acest bestseller, care tocmai a trecut de 6 milioane de exemplare vândute, va fi disponibil, din vara acestui an, în versiunea revizuită a generației a doua.

Așa cum se poate observa din această primă schiță oficială, Tiguan 2 facelift adoptă look-ul de la Golf 8 la partea frontală, însă calandrul se inspiră de la noul Touareg. Opțional, vor fi disponibile farurile cu tehnologie matrix LED. Volkswagen vorbește despre elemente noi de design și la spate, însă fără a detalia. Este posibil să fie vorba de o bandă orizontală pe hayon, similară celei de la T-Cross.

Vor fi noutăți, bineînțeles, și capitolul echipamente. Cele mai importante vor fi Travel Assist (tempomat adaptativ asociat cu funcția de menținere a benzii) și sistemul multimedia de generație nouă, tocmai lansat pe Golf 8.

Pe lângă propulsoarele termice tradiționale, producătorul german a confirmat lansarea unei versiuni hibrid plug-in (PHEV) de 245 CP, însă abia din 2021.

Tiguan va avea și o versiune performantă, comercializată sub logo R, probabil de 330 CP. Rămâne de văzut dacă va fi un PHEV, ca Touareg R, sau se va prefera propulsia clasică, la fel ca la noul Golf R.

Distribuie acest articol!