Industria auto din România își reia, treptat, activitatea
04.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Ford Craiova a demarat procesul de reluare a producției și revenire la muncă. De asemenea, Dacia și-a reluat progresiv activitatea de fabricație pe platforma industrială de la Mioveni.

Ford va produce măști de față pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măștile de față furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecție pentru unele operațiuni din cadrul uzinei.

În Craiova, Ford plănuiește să reia producția etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare, începând cu data de 4 mai 2020. Angajații vor fi anunțați de către supervizorul/team leader-ul lor daca este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă, vor rămâne în  șomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

Și la Dacia Pitești, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine au fost reluate pe bază de voluntariat, la ambele uzine (Uzina Mecanica și Șasiuri și Uzina Vehicule).

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros.

Sursa: Ford România, Dacia

Distribuie acest articol!