Kiturile de update pentru motoarele diesel Volkswagen, un eșec!
14.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Cu câțiva ani în urmă, Volkswagen a pus la dispoziția clienților săi germani kituri de update pentru motoarele diesel Euro 5. Însă clienții nu s-au arătat deloc interesați să își modernizeze vehiculele și să le facă mai puțin poluante.

În 2018, guvernul german a oficializat procedura de update a motoarelor diesel Euro 5, pentru cei care doreau acest lucru. În loc să își cumpere un automobil nou, clienții aveau posibilitatea să facă un update al motorului și să treacă astfel la o normă de poluare mai recentă, evitând restricțiile de circulație în marile orașe germane, care își închid porțile pentru motoarele diesel mai vechi – mai întâi Euro 4, apoi Euro 5.

BMW și Volvo s-au opus acestei proceduri, estimând că ar fi inutilă și că ar fi bani aruncați pe fereastră pentru nimic. Tratamentul catalitic selectiv nu a avut eficacitatea sperată, iar constructorii nu doreau să aibă de a face cu atelierele dealerilor ocupate cu mașini aduse pentru update.

În schimb, Volkswagen și Daimler au ales să adopte aceste proceduri, propunând un ajutor de 3.000 de euro clienților care doreau un update pentru mașinile lor. Volkswagen a anunțat că nu a avut „nicio cerere” pentru acest tip de update. Problema durabilitații în timp și eficacitatea mai mică decât în cazul unui automobil cu norma Euro 6d au fost argumentele împotriva acestui kit.

De altfel, recent, prin intermediul unui purtător de cuvânt al grupului, Volkswagen a recunoscut că nu credea în această soluție de la bun început. Este evident faptul că producătorii preferă, din punct de vedere al rentabilității și a cifrelor de înmatriculare, să vândă o mașină nouă!

Distribuie acest articol!