Noul BMW Seria 4 Coupé, în teste finale
01.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

BMW vorbește în termeni superlativi despre viitoarea generație Seria 4 Coupé, ca având un nivel fără precedent de individualizare, atât la nivel de design, cât şi în ceea ce priveşte setările şasiului. Noul model se află în faza pregătirilor finale.

Viitorul BMW Seria 4 Coupé începe acum faza finală a testelor dinamice. În faza iniţială, calităţile de condus au fost ajustate la centrul de teste hibernale de la Arjeplog (Suedia), la centrul de testare al BMW Group din Miramas (Franţa), pe varianta Nordschleife de la Nürburgring şi pe alte circuite. În faza finală, prototipurile revin la München, pentru ultime verficări, efectuate pe autostrăzi şi drumuri naţionale din jurul Centrului de Cercetare şi Inovare (FIZ) al BMW Group.

Noul Seria 4 Coupé va dispune de un reglaj al şasiului concentrat pe performanţele dinamice. Este coborât cu 57 mm faţă de omologul său cu patru uşi, iar centrul de greutate este mai jos cu 21 mm. Toate acestea se combină unghiul de cădere negativ mai mare al roţilor faţă şi cu ecartamentul spate mai lat cu 23 mm, pentru a accentua caracteristicile de manevrabilitate, pentru un plus de agilitate.

Iar amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă – care şi-au făcut debutul odată cu noul BMW Seria 3 Sedan – au fost adaptate pentru un condus şi mai sportiv. Braţele speciale – tip tower-to-front end – şi panoul de forfecare suplimentar de pe peretele despărţitor optimizează precizia şi răspunsul direcţiei, în timp ce elemente de fixare au fost adăugate în jurul punţii spate în vederea creşterii rigidităţii pentru îmbunătăţirea stabilităţii în linie dreaptă şi a acceleraţiei laterale.

Vârful gamei va fi un model BMW M sub forma noului BMW M440i xDrive Coupé. Propulsat de un motor puternic, cu şase cilindri dispuşi în linie, care asigură o putere maximă de 374 CP, acesta va include şi tehnologie mild-hybrid.

Puterea generată de motorul noului BMW M440i xDrive Coupé este transferată la drum prin transmisia Steptronic Sport cu opt trepte şi sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. Diferenţialul M Sport este disponibil un plus de sportivitate.

Sursa: comunicat de presă BMW Group România

Distribuie acest articol!