Volkswagen întrerupe producția la uzina de la Wolfsburg, din cauza cererii scăzute
14.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

După câteva săptămâni de pauză forțată cauzată de pandemia Covid-19, repornirea motoarelor în industria auto se dovedește a fi mai anevoiasă decât se anticipa. Un exemplu cât se poate de sugestiv în acest sens este dat de unul dintre giganții industriei germane, Volkswagen, care se vede nevoit să întrerupă producția, din cauza cererii scăzute.

La uzina de la ”cartierul general” de la Wolfsburg, în Germania, două linii de asamblare vor fi oprite complet, iar cea de-a treia va lucra după un program redus, în zilele de 15, 20, 25 și 29 mai, conform unei informări interne care a ajuns în presă. Modelele vizate sunt Golf și Tiguan.

La finele lunii trecute, Volkswagen a anunțat că vânzările au scăzut cu 23% în primul trimestru din 2020. Astfel, grupul a vândut 2 milioane de unități, cu 600.000 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Iar revenirea la normal într-un ritm mult mail lent decât era de așteptat este o nouă problemă majoră cu care se confruntă industria auto europeană. Situații similare se vor întâlni, foarte probabil, și pe alte piețe. Germania a deschis rețeaua de dealeri la finele lui aprilie, în timp ce în Franța, de pildă, reluarea activității de distribuție s-a produs abia pe 11 mai. Principala problemă se pare că este lipsa de încredere a clienților, care deocamdată preferă să amâne decizia de achiziționare a unui automobil nou.

Distribuie acest articol!