Volvo va concedia 1.300 de angajați în Suedia
07.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

În ciuda sănătății financiare afișate în ultimii ani, zilele trecute Volvo a anunțat tăierea a 1.300 de posturi în Suedia. Constructorul a anunțat că este vorba de o restructurare provocată de pandemie și de contextul economic actual.

Criza Covid-19 i-a afectat chiar și pe constructorii care se prezentau destul de bine și erau pe creștere în ultima vreme. Este și cazul Volvo, care a anunțat că planul actual de restructurare din Suedia este cauzat de contextul economic dificil.

Marca scandinavă va tăia 1.300 de posturi în Suedia. Volvo precizează că „deciziile se înscriu în cadrul reorganizării în curs a activităților companiei, în conformitate cu ambițiile sale pe termen lung și necesitatea de a reduce costurile”, dar acestea vor fi accentuate de efectul pandemiei provocate de noul coronavirus.

Este vorba de reducerea cu cel puțin 5% a efectivelor Volvo la nivel mondial, în domenii considerate neprioritare, în timp ce constructorul se orientează din ce în ce mai mult spre tehnologiile viitorului: electrificare, noua generație de mobilitate, conducere autonomă și vânzare online.

Trebuie spus că Volvo are în plan o reorganizare majoră, care prevede renunțarea la propulsia termică. Această sarcină a fost încredințată unei co-întreprinderi create împreună cu grupul Geely, Volvo urmând să se dedice exclusiv vehiculelor 100% electrice.

Distribuie acest articol!