Alianța dintre Volkswagen și Ford începe să prindă contur
12.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

Anunțată în cursul anului trecut, colaborarea dintre Volkswagen și Ford se va materializa în curând. Primele proiecte vizează modelele electrice și utilitare.

În vara anului 2019, Volkswagen și Ford își anunțau asocierea la nivel tehnologic, vizând producția de vehicule comerciale și pick-up, în prelungirea alianței pe care o stabiliseră anterior, în domeniul mobilității electrice și autonome. Acum, la circa un an de la anunțul oficial, colaborarea devine operațională. De fapt, este vorba de unda verde primită de Volkswagen, de la Consiliul de supraveghere, urmând ca Ford să procedeze la fel, cât de curând.

Noua etapă, definită de cele două grupuri drept una ”majoră”, are rolul de a asigura tranziția spre electrificare pentru modelele comerciale ușoare. În acest sens au fost anunțate trei proiecte comune.

Primul va fi dezvoltat pe platforma modulară MEB, creată de Grupul Volkswagen special pentru modelele 100% electrice și care va fi folosită și de Ford, pentru modelele sale electrice destinate pieței europene.

Al doilea proiect vizează lansarea unui pick-up de talie mijlocie, care va fi dezvoltat de Ford și preluat de subsidiara Volkswagen specializată în vehicule comerciale, pentru comercializarea pe anumite piețe.

În fine, al treilea proiect vizează alte două modele: cei de la Volkswagen vehicule comerciale au ca temă un model de distribuție în mediul urban, iar cei de la Ford vor dezvolta un van cu sarcina utilă de până la o tonă.

S-ar putea ca pe viitor să apară și alte noi proiecte, în special în domeniul condusului autonom. Principalul obiectiv rămâne reducerea costurilor, atât la nivel de dezvoltare, cât și de producție.

Distribuie acest articol!