SsangYong este de vânzare
24.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

Concernul Mahindra & Mahindra, proprietarul constructorului coreean de automobile SsangYong, a anunțat că nu mai este dispus să investească în această marcă auto. Veniturile generate de noile investiții ar fi insuficiente, motiv pentru care gigantul indian și-a manifestat intenția de a vinde 75% din capitalul SsangYong.

Gigantul indian Mahindra & Mahindra a salvat SsangYong în 2010, când a preluat 75% din capitalul constructorului coreean. Însă anii au trecut și noul proprietar nu a mai primit niciun profit, în urma investiției inițiale. Acum a sosit momentul bilanțului pentru indieni, iar concluzia este că „SsangYong are nevoie de un nou investitor”, după cum a declarat presei unul dintre responsabilii Mahindra & Mahindra.

Piața europeană a fost întotdeauna complicată pentru SsangYong, chiar dacă marca a avut o tentativă de a-și reface imaginea, o dată cu lansarea lui Tivoli. Recent, Korando a fost reînnoit, în timp ce Tivoli a primit un nou motor pe benzină de 130 CP, conform așteptărilor clientelei pe acest segment.

Viitorul SsangYong este deocamdată incert, chiar dacă marca a anunțat, la începutul anului, că pregătește primul său model electric, un SUV bazat pe Korando. Însă decizia celor de la Mahidra & Mahindra dă peste cap planurile, în așteptarea unei vânzări ipotetice.

Distribuie acest articol!