Topul celor mai vândute sportive clasice (segmentul D-Sport) din lume
13.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

Dacă e să ne luăm după volumele de vânzări contabilizate de cei de la Car Industry Analysis, Porsche Cayman a fost regele automobilelor sport din lume, în 2019. Ne referim aici la coupe-urile clasice (segmentul D-Sport).

Vremurile actuale nu sunt deloc favorabile modelelor sport, în principal din cauza restricțiilor legislative tot mai drastice în ceea ce privește emisiile de CO2. Printre cele mai afectate modele sunt sportivele de mici dimensiuni, care devin din ce în ce mai scumpe, din cauza investițiilor în tehnologia necesară pentru a respecta noile norme. Iar cum o mare parte din clienți au migrat spre modelele SUV, segmentul sportivelor de pe piața europeană, de pildă, este tot mai rarefiat.

În acest context, a realiza volume de vânzări de ordinul zecilor de mii este o performanță intangibilă pentru modelele sportive. Conform cifrelor publicate de Car Industry Analysis, Porsche 718 Cayman a fost cel mai vândut automobil sport în 2019, cu 14.000 de unități, în scădere cu 19% față de 2018. Podiumul a fost completat de Audi TT, cu 12.000 de unități (-3%) și Toyota Supra, cu 5.800.

De reținut că acest top nu ia în calcul și modelele sport mai accesibile, precum Mazda MX-5 (31.000 de unități) și nici GT-urile mai scumpe, precum Porsche 911 (37.595 de unități). Apropo de modele sport și volume de vânzări, cea mai populară sportivă la nivel mondial este Ford Mustang, cu peste 633.000 de unități vândute.

Distribuie acest articol!