Trei modele Renault pe cale de dispariție: Scenic, Talisman și Espace
23.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

Marea curățenie din gama Renault pare să se confirme și în privința renunțării la anumite modele. Constructorul francez nu va mai înlocui monovolumele Scenic și Espace și limuzina Talisman!

Vastul plan de reducere prezentat recent de Renault vizează scăderea costurilor și ameliorarea rentabilității. Implică măsuri dintre cele mai dure, de la renunțarea la o parte din patrimoniul imobiliar și industrial, până reducerea numărului de salariați și retragerea modelelor mai puțin rentabile.

Surse din interiorul companiei au dezvăluit presei din Franța că Renault va renunța la Espace, Scenic și Talisman. Aceste modele pur și simplu nu vor mai fi reînnoite, producția urmând să fie oprită la finalul prevăzut pentru actuala generație a fiecăruia.

Decizia nu surprinde, având în vedere tendința actuală, moda SUV-urilor și ”căderea în dizgrație” a monovolumelor și a berlinelor. Totuși, Renault nu a vrut să retragă prematur de pe piață monovolumele compacte, care au încă fanii lor în Europa. Decizia este dificilă mai ales în cazul Espace, un model emblematic pentru Renault. A fost primul mare monovolum european, lansat în 1984, cel care a inaugurat, practic această categorie.

Unele speculații afirmau că Renault ar înlocui Scenic și Espace cu un monovolum unic, un fel de continuator al lui Grand Scenic. În final ”moștenitorul” va fi… versiunea lungă a viitorului SUV Kadjar!

Distribuie acest articol!