Audi Q4 e-tron va avea o versiune Sportback
05.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Audi va dezvălui peste doar câteva zile conceptul Q4 Sportback e-tron, versiunea coupe a viitorului SUV compact 100% electric al mărcii.

După Q5 facelift și variantele S de la e-tron și e-tron Sportback, lansate de curând, noutățile de la Audi continuă cu dezvăluirea unui concept 100% electric. Prezentarea oficială este programată pentru marți, 7 iulie.

Este vorba de o versiune apropiată de modelul de serie Audi Q4 Sportback e-tron. Audi confirmă astfel iminenta apariție a versiunii coupe derivată din Q4 e-tron. Gama de SUV-uri coupe se va extinde, așadar, în viitorul apropiat. Celelalte modele care vor completa această categorie vor fi Q3 Sportback și Q5 Sportback.

Q4 e-tron va folosi platforma mondulară MEB, creată de Grupul Volkswagen pentru modelele 100% ale mărcilor din propriul portofoliu. ”Verii” lui Q4 e-tron de la celelalte branduri din grup vor Volkswagen ID.4 și Skoda Enyaq.

Audi Q4 în versiune ”clasică” a fost anticipat de un concept prezentat în primăvara anului trecut, la Salonul de la Geneva. Producția de serie ar urma să demareze la începutul anului 2021. Câteva luni mai târziu ar urma să intre în producție și Q4 Sportback e-tron.

Distribuie acest articol!