Autonomie de până la 500 km pentru el-Born, prima sportivă 100% electrică lansată de Cupra!
11.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Cupra a dezvăluit primele informații referitoare la el-Born. Acesta va fi primul model 100% electric produs de marca de performanță derivată din SEAT.

Lansat la începutul anului 2018, brandul Cupra va ajunge în curând la cel de-al patrulea model de serie, care va fi și primul 100% electric ce va purta acest logo. Reamintim, gama Cupra este formată în prezent din versiunile sportive ale modelelor SEAT Leon și Ateca, cărora li se alătură ineditul SUV Formentor.

Este interesantă schimbarea de strategie, în ceea ce priveste modelul el-Born: compacta cu zero emisii a fost anunțată în premieră la Salonul de la Geneva de anul trecut, sub forma unui concept cu logo SEAT. Acum însă este prezentat ca primul model electric din gama… Cupra! După toate probabilitățile, el-Born va avea mai întâi o versiune pentru SEAT, urmată de o a doua, sportivă, cu logo Cupra.

În comparație cu prima variantă concept, designul a fost rafinat, cu accent pe sportivitate, atât la exterior, cât și la interior. Conform tendinței actuale, bordul este digitalizat.

Din punct de vedete tehnic, el-Born, este un ”văr spaniol” al lui Volkswagen ID.3, ambele modele folosind platforma MEB. Mai exact, va fi echivalentul versiunii ID.3 GTX, GTX urmând să fie indicativul sportivelor electrice de la Volkswagen. Prin urmare, vorbim despre un model cu performanțe îmbunătățite.

Nu se cunosc încă detalii referitoare la propulsie, însă zvonurile vobesc despre două motoare, unul de 204 CP, amplasat pe puntea spate, iar al doilea, de 100-115 CP, pe față. Așadar, Cupra el-Born va avea transmisie integrală și o putere cumulată cuprinsă între 300 și 315 CP.

Cităm din fișa tehnică: accelerație 0-50 km/h în 2,9 secunde, șasiu sport cu suspensie adaptivă (DCC) dezvoltată exclusiv pentru acest model și baterie de 82 kWh cu o autonomie de până la 500 km. Datorită capacității de reîncărcare rapidă, 30 de minute sunt suficiente pentru un rulaj de cel puțin 260 km.

Tehnologia de ultimă generație va fi la ea acasă pe această sportivă electrică, culminând cu afișajul head-up cu realitate augmentată.

Cupra el-Born va fi produs la uzina Volkswagen de la Zwickau, în Germania, iar comercializarea va începe în 2021.

Distribuie acest articol!