Ford a reluat programul în trei schimburi la Craiova și anunță o investiție suplimentară de 30 de milioane de dolari
22.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Printr-un comunicat de presă pe care îl redăm aici, Ford România anunță că, începând din data de 20 iulie 2020, la fabrica din Craiova s-a revenit la programul de lucru în trei schimburi, astfel încât volumul de producție este acum la aproape același nivel cu cel înregistrat înainte de începutul pandemiei.

Ford a mai anunțat că a demarat o investiție suplimentară de 30 de milioane de dolari, pentru instalarea uneia dintre cele mai moderne linii de presaj. Aceasta are o suprafață de 1.900 mp (aproape cât dimensiunea a două bazine olimpice) și va permite uzinei Ford Craiova să producă la nivel local o gamă mai largă de componente, care, în acest moment, sunt aduse de la alte fabrici Ford din Europa.

Mai târziu în acest an, Ford Craiova va începe și producția de serie a noului Ford Puma ST, cel mai performant și tehnologizat vehicul construit vreodată în România și primul SUV care se alătura familiei Ford Performance în Europa.

Ford a făcut acest anunț cu ocazia vizitei pe care Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut-o astăzi, la fabrica de la Craiova. Este cea de-a doua vizită a lui Iohannis la fabrica Ford Craiova și prima de la începutul pandemiei.

Producția modelului Puma a început în octombrie anul trecut la fabrica Ford din Craiova, fiind primul model hibrid construit în România. Acesta este comercializat în Europa, precum și în Australia și Noua Zeelandă, astfel că Ford Craiova exportă vehicule în acest moment în peste 50 de țări la nivel global.

Cu o investiție de peste 1,5 miliarde de euro în uzina sa de ultimă generație de la Craiova, Ford România are în prezent aproximativ 6.000 de angajați, care lucrează în acest moment în două și trei schimburi.

Sursa: comunicat de presă Ford România

Distribuie acest articol!