Peugeot are un nou director de design
28.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Gilles Vidal (47 de ani) cel care a ocupat în ultimul deceniu poziția de director de design la Peugeot, este înlocuit, începând chiar de astăzi, cu Matthias Hossann (40 de ani), care lucrează pentru Grupul PSA din 2002.

Mișcarea este surprinzătoare și încă nu se știe motivul care a determinat-o. Gilles Vidal este cel căruia i se datorează revitalizarea întregii game Peugeot din ultimii ani, din punct de vedere stilistic. Sub direcția sa, ”Leul” a lansat două modele de succes, compacta 308 și SUV-ul 3008, care au câștigat trofeul Mașina Anului în 2014, respectiv 2017.

Matthias Hossann (foto) a absolvit Școala de Design Strate și a intrat în ”Direction du Style” de la Grupul PSA în 2002. A lucrat pentru toate mărcile concernului, iar timp de cinci ani a activat în cadrul centrului de design de la Shanghai.

”Numirea îi permite să facă trecerea firească de la viziunea strategică a designului mărcii Peugeot la implementarea pe modelele de serie și, prin urmare, să susțină dinamica brandului în următorii ani”, precizează constructorul francez, în comunicatul de presă prin care anunță numirea lui Hossann.


UPDATE 29 iulie 2020. Grupul Renault tocmai a anunțat că Gilles Vidal se va alătura echipei sale de design, începând din noiembrie 2020. În comunicat nu se face nicio referire la poziția pe care o va ocupat Vidal, în schimb se precizează că acesta va fi subordonatul lui Laurens van den Acker, cel care răspunde de Corporate Design.

Distribuie acest articol!