Se naște un nou gigant auto: Stellantis va fi al patrulea grup la nivel mondial
17.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Fuziunea grupurilor PSA și FCA bate încă pasul pe loc, deoarece Comisia Europeană a decis să prelungească ancheta care vizează acest ”mariaj”. În schimb, viitorul grup, care va fi al patrulea ca mărime la nivel mondial, are deja un nume oficial: Stellantis.

Veste proastă pentru PSA (Peugeot, Citroën, DS și Opel) și FCA sau Fiat-Chrysler Automobile (Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Maserati, Lancia): Comisia Europeană a anunțat prelungirea până pe 13 noiembrie a anchetei privind fuziunea dintre cei doi giganți ai industriei auto. Ancheta a fost deschisă cu puțin înainte de jumătatea lui iunie și trebuia să dureze patru luni, până pe 22 octombrie 2020. Decalarea termenului este un semn că cei doi constructori trebuie să facă anumite concesii, dacă vor să fuzioneze.

În timp ce autoritățile americane, chineze, japoneze și ruse și-au dat deja acordul privind constituirea noului grup, Comisia Europeană are o serie de întrebări referitoare la viitorului pieței de vehicule comerciale ușoare, care va fi dominată în mare măsură de noul jucător.

PSA și FCA și-au oficializat acest proiect în decembrie 2019 și speră să fuzioneze înainte de primul trimestru din 2021. Această asociere, cifrată la aproape 50 miliarde de euro, va da naștere unui veritabil gigant auto, al patrulea după volumul de vânzări, după Volkswagen, Toyota și Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi.

Și în timp ce autoritățile europene investighează fuziunea, viitorul grup a primit oficial și un nume: Stellantis. Vine din verbul stello, care înseamnă a străluci în latină, cu trimitere la stele. ”Este inspirat de această nouă și promițătoare uniune a mărcilor legendare de automobile și a culturilor corporative puternice care creează unul dintre noii lideri ai următoarei ere a mobilității”, explică PSA, într-un comunicat de presă.

Noul nume va fi folosit doar la nivel de grup, toate mărcile care compun acest conglomerat păstrându-și identitatea proprie. Urmează ca în curând să fie dezvăluit și logo-ul noului grup.

Distribuie acest articol!