Volkswagen a înregistrat numele e-Beetle
31.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen refuză să admită, de un an deja, că legendara ”broscuță” ar putea renaște într-o nouă versiune, electrică. Însă o informație recentă, care relatează despre înregistrarea numelui e-Beetle, ne lasă să înțelegem că emblematicul model al mărcii germane are, totuși, unele șanse să fie relansat, în versiune electrificată.

Volkswagen a anunțat oficial că nu va exista un Beetle electric. Totuși, par greu de crezut aceste afirmații, având în vedere că este un model emblematic al mărcii. Mai ales acum, în contextul în care politicile guvernamentale încurajează achiziționarea de automobile electrice.

Un alt detaliu, dezbătut recent de membrii forumului  specializat VW ID Talk, ridică unele semne de întrebare privind adevăratele proiecte de la Volkswagen. Un fan al mărcii germane a remarcat că Volkswagen a înregistrat în Europa mai multe nume de vehicule electrice, cu trimitere la modele mai vechi. În mod surprinzător, printre acestea apare și e-Beetle! Este oare o simplă precauție, pentru a evita preluarea numelui de către o altă entitate, sau este vorba de lansarea unui nou model, pe platforma MEB?

Alte nume care au fost de asemenea înregistrate sunt e-Samba, e-Karmann și e-Kübel. Primul se referă la o mică utilitară, prefigurată de studiul ID Buzz, în timp ce al doilea evocă coupe-ul Karmann-Ghia. Zvonurile mai vorbesc și de un crossover urban, Volkswagen Type 181. Vom vedea, într-un viitor nu prea îndepărtat, câte dintre aceste proiecte se vor și concretiza.

Distribuie acest articol!