Volkswagen a plătit clienților din SUA aproape 10 miliarde de dolari, în urma scandalului Dieselgate
29.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Factura din Statele Unite este foarte piperată pentru Volkswagen, în urma scandalului Dieselgate, declanșat în anul 2015.

La începutul acestei săptămâni, Comisia Federală de Comerț (FTC) a anunțat că gigantul german a plătit clienților săi americani despăgubiri în valoare totală de peste 9,8 miliarde de dolari (echivalentul a aproape 8,4 miliarde de euro). Constructorul german a acceptat să răscumpere sau să remedieze peste 550.000 de autovehicule dotate cu motoare diesel vândute în Statele Unite, după ce a recunoscut că a instalat pe acestea un software cu scopul de a manipula emisiile poluante, cu scopul de a trece testele de omologare.

În cadrul unui raport, FTC precizează că peste 86% dintre clienți au preferat pentru răscumpărarea mașinilor pe care le dețineau sau pentru o încheiere anticipată a contractelor de leasing.

Din momentul izbucnirii, în septembrie 2015, și până în prezent, scandalul Dieselgate a costat constructorul din Wolfsburg circa 30 de miliarde de euro. În mod cert, această cifră va mai crește, având în vedere că în mai multe țări sunt încă în derulare mai multe proceduri juridice pe această temă.

În același timp și legat de același scandal Dieselgate, furnizorul german de echipamente Bosch s-a văzut obligat, la rândul său, să verse clienților americani peste 300 milioane de dolari (256 milioane de euro), ca despăgubiri.

Distribuie acest articol!