Aiways U6ion ajunge în Europa, în 2021
01.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Chengdu, China, SUV-ul coupe electric Aiways U6ion va fi lansat în curând în producție și va ajunge foarte repede și pe piața europeană.

Modelul a fost anunțat încă de la începutul lunii martie, însă prezentarea oficială a fost amânată din cauza pandemiei. Conceptul cu emisii zero anticipează iminenta lansare a unui SUV coupe produs de noul brand chinez Aiways.

Va fi construit pe platforma MAS (More Adaptable Structure), la fel ca modelul U5, prezentat anterior. Conceptul are un look exterior atipic, de SUV sportiv, aspect accentual de roțile pe 21 de inchi și eleronul impozant.

Caracterul inedit al acestui SUV se regăsește și în interior, unde domină o ambianță avangardistă, cu un volan rectangular și o manetă pe consola centrală în stilul selectoarelor de pe yachturile de lux. Instrumentarul de bord folosește un display cu diagonala de 7 inchi, in timp ce ecranul central are 14,6 inchi. Sistemele de asistență de la bord include o versiune avansată a tehnologiei de recunoaștere vocală.

Samuel Fu, președinte și cofondator al companiei, spune despre U6ion că ”reprezintă expresia sportivă a filosofiei Aiways, fiind destinat clienților tineri, preocupați de mediul înconjurător, atrași de noile tehnologii și care doresc să fie lideri în tranziția spre electromobilitate”.

Varianta de serie a acestui concept, denumită U6, va fi al doilea SUV electric de la Aiways, după U5. Va beneficia de o autonomie de peste 500 km și de un sistem de condus autonom. Comercializarea în Europa este prevăzută să înceapă în 2021.

Distribuie acest articol!