BMW, la primele pierderi de după 2009!
08.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Criza sanitară lasă urme tot mai adânci în industria auto. BMW se află într-o situație în care nu a mai fost de mai bine de 10 ani, raportând pierderi financiare după al doilea trimestru din 2020.

Publicația financiară americană Bloomberg relatează online despre starea economică actuală a producătorului bavarez de automobile, care pentru prima oară după 2009 se vede în situația de a pierde efectiv bani. Această tendință, înregistrată din cauza crizei noului coronavirus, a cauzat un deficit de 666 milioane de euro.

Executivii companiei se grăbesc să îi asigure pe investitori că, în ciuda acestui bilanț negativ provizoriu, anul acesta vor urma noi recorduri la vânzări. Președintele Consiliului de administrație, Oliver Zipse vorbește despre o revenire puternică deja în iulie.

O altă cauză a acestui ușor recul, mai puțin vizibilă, constă în oferta deficitară pe care BMW o are în segmentul electric. În birourile companiei se duce în prezent o cursă contracronometru pentru lansarea de noi modele electrice competitive în acest segment care suferă mutații rapide și majore, fiind mai nou puternic încurajat de politicile guvernamentale.

Distribuie acest articol!