Sony continuă dezvoltarea conceptului Vision-S
07.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Sony anunță că va continua dezvoltarea, la Tokyo, a automobilului său electric și autonom, Vision-S.

Sony a luat pe toată lumea prin surprindere, la CES 2020, când a dezvăluit propriul concept de automobil. Acest prototip electric, dezvoltat în cooperare cu Bosch, Nvidia, Continental și Qualcomm, despre care se vorbește destul de mult la Tokyo, își continuă faza de dezvoltare.

Conceptul are o arhitectură de fastback, cu o lungime de 4,90 metri și este echipat cu două motoare electrice. Puterea combinată de 544 CP permite o accelerare de la 0 la 100 km/h  în doar 4,8 secunde și o viteză maximă de 240 km/h. Autonomia este deocamdată necunoscută.

Se știe, în schimb, că Sony Vision-S are un sistem de conducere autonomă de nivel 2 (mașina poate să preia controlul vitezei și direcției, iar cel de la volan doar supraveghează rulajul și preia controlul doar în cazul unei erori a sistemului).

Prin prezentarea lui Vision-S, Sony a dorit să se anunțe ca un actor serios în domeniul producției de autovehicule autonome. În mod evident, conceptul este o vitrină tehnologică pentru Sony, însă deocamdată nu este clar dacă gigantul nipon chiar va comercializa un astfel de automobil sau mai degrabă țintește un rol de furnizor major de echipamente și tehnologii pentru industria auto.

Distribuie acest articol!