Tesla dă în judecată start-up-ul Rivian
24.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Tesla a anunțat că va da în judecată mai tânărul constructor american de automobile electrice Rivian, pe motiv că acesta ar fi început să racoleze angajați de la Tesla.

Este o practică destul de cunoscută în industrie, ca un inginer sau un responsabil tehnic bine plasat la o companie, sa plece la concurență. Probleme este că acesta ia cu el și anumite secrete industriale și de dezvoltare de la vechiul angajator, pentru a le folosi la noul loc de muncă.

Aceasta este de altfel și acuzația principală pe care Tesla o face la adresa Rivian, un nou constructor american de automobile electrice, care în ultima vreme a obținut investiții de mai multe miliarde de euro.

”Avem informații că Rivian a curtat un angajat care a părăsit Tesla pentru a obține informații confidențiale, informații de care Rivian avea nevoie”, a precizat Tesla în plângerea sa. Rivian ar fi recrutat patru persoane cheie de la Tesla, după ce ar fi angajat deja alte 178 de persoane de la Tesla, dintre care 70 prin abordare directă.

Rivian a explicat deja că a cerut persoanelor recrutate să nu introducă tehnologiile de la fostul angajator la modelele aflate deja în dezvoltare la Rivian. Este vorba de R1T și R1S (foto), un pick-up, respectiv un SUV.

Distribuie acest articol!