Valeo va tăia 12.000 de joburi
07.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Valeo, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente pentru industria auto, a anunțat că va tăia 12.000 de locuri de muncă în întreaga lume. Cifra de afaceri, marja, vânzările – toate cifrele au trecut pe roșu în 2020!

Cu pierderi de 1,2 miliarde de euro, o scădere a cifrei de afaceri cu 28% și o marjă operațională deficitară (un negativ de 840 miliarde de euro), Valeo a avut o primă jumătate de an extrem de complicată. Producătorii de echipamente au fost foarte afectați de criza sanitară, iar gigantul francez nu este un caz izolat – concurenții germani Continental și Bosch vorbesc și ei de reducerea efectivelor. 

Conducerea Valeo a anunțat deja suprimarea a 12.000 de joburi, la filialele pe care le are în întreaga lume. O parte deloc neglijabilă a acestor tăieri sunt din departamentele de cercetare și dezvoltare, o decizie care are efecte importante pe termen scurt.

Din fericire, compania franceză a făcut și o mutare bună, dezvoltând partea de propulsoare electrice. Acum Valeo se felicită pentru alegerea făcută, datorită căreia se află pe drumul cel bun, având în vedere că „asistăm peste tot în lume la o creștere a preferințelor pentru mobilitatea individuală, dar și a celor pentru mobilitatea electrică”, după cum a declarat Jacques Aschenbroich, CEO Valeo.

Distribuie acest articol!