Volkswagen își va deschide propria școală de specialiști IT
28.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Automobilul se schimbă, la fel și profilurile candidaților pentru anumite job-uri. Volkswagen a anunțat că va avea nevoie de mii de dezvoltatori IT, în anii viitori. Pentru a-și asigura resursele umane în această privință, constructorul german își va forma viitorii specialiști la faimoasa Școală 42, pe care o va fi implanta la Woflsburg.

În cursul acestei veri, Volkswagen a elaborat schema unui amplu program de formare a viitorilor dezvoltatori IT, o reacție firească la schimbarea radicală, din ultima vreme, a profilul inginerului auto. Gigantul german va avea nevoie de câteva mii de dezvoltatori IT, în anii viitori. Este vorba de specialiști care vor lucra fie în dezvoltarea automobilului (inteligență artificială, programele de la bord, diverse sisteme), fie pe diverse platforme digitale ale constructorului.

Grupul Volkswagen nu dorește să aștepte ca să fie căutat de ingineri, așa că a decis să-i formeze prin deschiderea ”42Wolfsburg”, o prelungire a faimoasei ”Școli 42” a francezului Xavier Niel, fondatorul Free Mobile, cel care a înființat centre de acest tip în mai multe țări, la nivel global.

Volkswagen va investi peste 3 milioane de euro în primul an de activitate a școlii, apoi câte 2 milioane de euro anual. Particularitatea acestei școli este că înscrierea se face gratuit, iar cursanților nu li se va cere nicio diplomă.

Distribuie acest articol!