Ford anunță vânzarea unei flote de 50 de unități Transit special echipate pentru Poliția de Frontieră
21.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Denumite ARTEMIS-RO si concepute pentru supravegherea zonelor de frontieră, autospecialele realizate pe baza modelului Ford Transit vor fi livrare către Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ca parte a unui proiect complex care a început în urmă cu aproape doi ani, informează Ford România în cadrul unui comunicat de presă, din care redăm mai jos.

Proiectul este rezultatul unei colaborări strânse între inginerii Ford care au lucrat la adaptarea modelului, dealerul Ford – Transit Center Țiriac Auto și compania Pro Optica pentru integrarea modelului Ford Transit în structura complexă a proiectului pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Produsul a fost construit urmărind cerințele formulate de specialiștii din domeniul tehnic și operațional ai beneficiarului. Proiectul de amenajare, sistemul optronic de supraveghere cu cameră termală, calculatorul și aplicația software de supraveghere și lucru cu hărțile sunt concepute și realizate în România de către Pro Optica S.A. Autovehiculul de bază și display-urile militare sunt produse ale companiilor americane Ford și respectiv Vartech.

Cele 50 de unități Ford Transit sunt propulsate de motorul EcoBlue 2.0 170 CP, și echipate cu sistemul de tracțiune integrală Inteligentă ce oferă performanță îmbunătățită în condiții dificile de utilizare. Atunci când este cuplat, sistemul crește automat cuplul transmis roților cu cea mai mare aderență. Acest sistem este potrivit pentru serviciile de salvare și pentru companiile care lucrează frecvent pe teren accidentat.

Sursa: comunicat de presă Ford România

Distribuie acest articol!