Volkswagen ar putea vinde marca Bugatti
26.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Zvonuri conform cărora Grupul Volkswagen ar vrea să se despartă de Bugatti circulau de ceva vreme. De această dată însă, par să se adeverească: presa engleză anunță că ”perla coroanei” ar urma să fie achiziționată de Rimac, un mic constructor croat de supercaruri electrice.

Publicația Car Magazine susține că Volkswagen ar fi pe cale de a pregăti vânzarea Bugatti, decizia fiind deja aprobată de câțiva dintre diriguitorii grupului. Urmează ca și Comitetul director să se pronunțe în această privință.

Finanțarea marilor proiecte de mobilitate și noile tehnologii implică uneori alegeri destul de complicate. Se pare că gigantul german va renunța la unul dintre cele mai importante nume aflate în portofoliu. Achiziția Bugatti a fost una dintre marile realizări ale lui Ferdinand Piech, atunci când  acesta a condus Consiliului de supraveghere de la Volkswagen.

La cine ar putea ajunge Bugatti? Jurnaliștii britanici îl creditează cu prima șansă pe omul de afaceri croat Mate Rimac, cel care deține brandul de automobile electrice de prestigiu cu același nume. Compania sa nefiind cotată la bursă, marca este deocamdată într-o bulă speculativă.

Asocierea dintre Rimac și Bugatti este interesantă și prin prisma faptului că firma croată este specialistă în motoare electrice, controlere și baterii, iar Bugatti se vede nevoită să se alinieze la noul trend. Motorul W16 nu va putea fi produs la nesfârșit, iar Rimac ar putea fi soluția pentru viitorul Bugatti. Rămâne de văzut însă dacă vorbim de încă o speculație pe tema vânzării Bugatti sau chiar vom avea confirmarea oficială pentru această tranzacție.

Distribuie acest articol!