Celebra statuetă Rolls-Royce este considerată ilegală în Europa, în varianta iluminată
14.10.2020
        
Distribuie acest articol!   

Atunci când au decis să introducă o versiune iluminată a celebrei embleme Spirit of Ecstasy pe lista de dotări opționale, cei de la Rolls-Royce nu s-au gândit niciun moment că aceasta ar putea fi considerată… ilegală!

Și totuși, situația este cât se poate de reală în Europa, sigla respectivă, realizată din sticlă și iluminată din interior, fiind interzisă, pe motiv că provoacă poluare luminoasă în trafic. Prin urmare, constructorul britanic a retras această dotare, iar clienții care au optat pentru ea s-au văzut nevoiți să o dezafecteze.

Dotarea era disponibilă pe modelele Rolls-Royce Cullinan, Dawn, Wraith, Ghost și Phantom, pentru modica sumă de 4.000 de euro. Clienții vizați au fost informați și li s-a oferit, în compensare, înlocuirea statuetei iluminate cu una clasică, placată cu argint, sau dotări suplimentare în valoare echivalentă.

Va fi interesant de văzut dacă această reglementare legislativă europeană va fi aplicată și în alte cazuri, având în vedere că tot mai mulți constructori folosesc lumina pentru a-și pune în evidență logo-urile sau chiar diferite elemente de design, ca de pildă grila frontală.

Distribuie acest articol!