ID.3, compacta electrică de la Volkswagen, a fost testată de Euro NCAP
26.10.2020
        
Distribuie acest articol!   

Euro NCAP a evaluat securitatea oferită de Volkswagen ID.3, modelul compact cu care Volkswagen a inaugurat platforma MEB, conceptul special pentru modelele 100% electrice. Noul model a trecut testele cu brio, reușind un calificativ onorant, de cinci stele.

ID.3 a punctat foarte bine în toate categoriile. A obținut 87% la protecția pasagerilor, 89% la protecția copiilor, 71% pentru protecția pietonilor și 88% în privința sistemelor de asistare la condus.

După cum se știe, criteriile de evaluare Euro NCAP sunt de la an la an tot mai riguroase, iar rezultatele de mai sus au fost obținute în conformitate cu cele mai noi standarde, introduse în 2020. Alte modele 100% electrice care au obținut calificativul maxim de cinci stele Euro NCAP sunt Tesla Model 3 (testat în 2019) și Nissan Leaf (în 2018).

Volkswagen ID.3 beneficiază de numeroase dotări de securitate de ultimă generație – airbag central pentru pasagerii de pe locurile din față, sistem autonom de frânare de urgență cu detectarea pietonilor și bicicliștilor, asistent pentru păstrarea benzii de rulare etc.

Filmul de mai jos prezintă rezumatul video al testelor efectuate de Euro NCAP cu Volkswagen ID.3.

Distribuie acest articol!