Salonul Auto de la Geneva ar putea reveni în 2021, într-un format redus, fără public
01.10.2020
        
Distribuie acest articol!   

Organizatorii Salonului de la Geneva au anunțat că evenimentul ar putea să aibă loc, totuși, în 2021 însă într-o formă inedită, scurtată și rezervată doar pentru mass-media și câțiva invitați.

Un salon auto presupune o construcție comercială complexă, deseori necunoscută publicului larg. Organizatorii își doresc să concentreze noutățile care urmează să fie lansate, în timp ce expozanții trebuie să se încadreze într-un anumit buget, pentru a construi un stand și a gestiona toate cheltuielile legate de eveniment. Anulat anul acesta din cauza pandemiei, inițial s-a decis ca Salonul de la Geneva să nu se organizeze nici în 2021. Mai noi, organizatorii încearcă relansarea evenimentului, într-un format insolit.

Acum este avansată ideea ca Fundația GIMS (Geneva International Motor Show) să delege organizarea salonului celor de la Palexpo, marele complex expozițional care găzduiește evenimentul în fiecare an. Aceștia ar urma să propună pachete ”all-inclusive” expozanților, pentru un salon în versiune redusă, care să dureze doar trei zile, într-un format rezervat mass-media, fără accesul publicului larg.

Motivele care au determinat anularea ediției din 2021 (teama legată de posibilitatea de răspândire a virusului și toate constrângerile sanitare) ar putea fi contracarate prin acest concept care ar mai avea un avantaj major: tariful preferențial pentru constructori. Pachetele ar fi cuprinse între 150.000 și 750.000 de franci, în funcție de mărimea standului și de numărului de persoane care vor fi invitate. Expozanții nu vor trebui să se ocupe de nimic, standul urmând să fie pregătit integral de către organizatori.

Înainte ca proiectul să fie propus potențialilor expozanți, organizatorii vor trebui să obțină acordul autorităților federale elvețiene, vizavi de organizarea evenimentului sub această formă.

Distribuie acest articol!