SSC Tuatara este primul automobil de stradă care a depășit bariera de 500 km/h
20.10.2020
        
Distribuie acest articol!   

Nu este un Pagani, Bugatti sau Koenigsegg, cum firesc, poate, ne-am fi așteptat să fie! Producătorul a cărui automobil a reușit să depășească, pentru prima oară, bariera de 500 km/h este mult mai mic și mai puțin cunoscut. Performanța aparține americanilor de la SSC, cu modelul Tuatara.

Automobilul care a stabilit această performanță este dotat cu un motor V8 de 5,9 litri biturbo care folosește etanolul drept carburant și dezvoltă o putere uimitoare: 1775 CP! Un demn urmaș a mai vechiului hypercar SSC Ultimate Aero.

Tentativa a avut loc pe 10 octombrie 2020, în apropiere de Las Vegas și a fost încununată cu succes. Avându-l la volan pe pilotul britanic Oliver Webb, un SSC Tuatara a rulat în două sensuri, conform cerințelor, pentru ca un astfel de recod să fie omologat. La prima trecere a fost înregistrată viteza de 484,53 km/h, pentru ca a doua, în sens invers, să fie înregistrată viteza de 532,93 km/h. Suficient pentru ca obiectivul să fie atins!

Astfel, SSC Tuatara a intrat în istorie, fiind primul automobil care a rulat cu peste 500 km/h! Mai exact, cu o viteză medie de 508,73 km/h (316,11 mph).

Distribuie acest articol!