Volvo XC20 va fi un SUV 100% electric
24.10.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volvo se află deja în plin proces de trecere progresivă la electrificare, care se va finaliza prin renunțarea la motorizările termice. În acest context, lucrurile încep să se contureze din ce în ce mai clar pentru viitorul model XC20, care va fi un SUV de intrare în gamă.

Grupul chinez Geely, proprietarul constructorului suedez, a prezentat recent, la Salonul de la Beijing, o arhitectură modulară pentru vehiculele electrice, numită SEA (Sustainable Experience Architecture), iar Hakan Samuelsson, CEO Volvo, a invocat, într-o discuție cu ziariștii de la Auto Express, un mic model Volvo cu „zero emisii”, care va folosi această platformă.

SEA va fi utilizată ca bază pentru o serie de modele de la Geely, începând cu brandul Lynk&Co, iar Volvo o va putea folosi pentru a-și extinde gama. ”Vom folosi și noi această platformă, pentru un model mai mic, mult mai practic, mai ales că vom avea un preț foarte competitiv. Va fi dificil să extindem utilizarea platformei CMA. Dacă vrem să lansăm un model mai mic decât XC40, SEA este o soluție viabilă și o vom utiliza în acest scop”, a precizat responsabilul Volvo.

Dacă va fi sau nu vorba de un SUV, Samuelsson a precizat: ”Va fi un automobil premium, iar SUV-urile sunt foarte populare. Dar trebuie să fie un model complet electric. Mă gândesc că SUV-urile viitorului nu vor semăna cu cele de astăzi. Garda la sol și capacitățile off-road nu mai sunt în prezent detaliile cele mai importante”. O declarație care ne stârnește curiozitatea, vizavi de aspectul viitorului Volvo XC20!

Distribuie acest articol!