Culorile neutre, în topul preferințelor automobiliștilor
26.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

V-ați plictisit să tot vedeți automobile vopsite în alb, gri sau negru? Ei bine, aceste culori vor continua să fie predominate, după cum afirmă gigantul german BASF, în urma unui studiu realizat pe tema culorilor preferate de automobiliști. Nuanțele neutre au avantajul discreției și ajută la revânzarea mașinii. 

Grupul german BASF a publicat informații foarte interesante privind culorile vehiculelor vândute. Conform studiului, mai mult de 50% dintre automobilele noi vândute în 2019 au avut culorile alb, gri și negru. Albul se află pe primul loc (39%), urmat de negru (16%), gri (13%) și gri deschis (13%).

Cum se explică succesul acestor culori prea puțin originale? În primul rând, sunt disponibile pe aproape toate modelele comercializate. Apoi, clienții apreciază că „se asortează în toate cazurile”. Și nu în ultimul rând, revânzarea automobilelor vopsite în aceste culori este mult mai ușoară decât în cazul altora. Apropo de acest aspect, cel mai greu de vândut sunt cele galbene, roșii sau bej.

Și un detaliu amuzant: albastrul are succes destul mare pe modelele electrice. Cel mai probabil, datorită utilizării acestei culori la promovarea electromobilității.

Distribuie acest articol!