Elon Musk a devenit al doilea cel mai bogat om din lume
25.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

Aprecierea constantă a valorii acțiunilor Tesla l-a propulsat pe președintele acesteia, Elon Musk, pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni din lume.

Conform clasamentului publicat de Bloomberg, omul care se află în fruntea companiilor Tesla și SpaceX a ajuns pe locul al doilea la nivel planetar, în clasamentul întocmit după valoarea averii deținute. În cazul său, averea estimată este de 128 miliarde de dolari (108 miliarde de euro).

La începutul anului 2020, Musk se afla ”doar” pe locul 35, dar între timp averea sa a crescut cu peste 100 miliarde de dolari, din care 7,2 miliarde doar în ultima săptămână! Din totalul estimat de 128 de miliarde, circa 75% reprezintă valoarea bursieră a acțiunilor sale la Tesla. După cum se știe, valoarea acestei companii a avut un salt fulminant în ultimele luni, transformând-o în cea mai valoroasă din industria auto.

În clasamentul celor mai bogați oameni din lume, Elon Musk tocmai a trecut de Bill Gates (Microsoft) și în are în față pe Jeff Bezos (Amazon), cu 182 miliarde de dolari. Top 5 este completat de Bernard Arnault (LVMH – grup francez specializat în produse de lux), cu 105 miliarde de dolari, și Mark Zuckerberg (Facebook), cu 102 miliarde.

Distribuie acest articol!