Inedit: unii clienți americani ai modelului Hyundai Palisade se plâng de... mirosuri urâte
08.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

Cu toții cunoaștem ”mirosul de mașină nouă”, emanat de materialele de la bord, în primele săptămâni sau chiar luni de utilizare a unui automobil. O combinație de mirosuri – plastic, textile, cauciuc, piele – care pe unii îi încântă, iar pe alții, dimpotrivă! Uneori, aceste mirosuri pot fi… neașteptate! Un exemplu în acest sens este cel descris mai jos. Dacă e să dăm crezare unor proaspăt proprietari ai modelului Hyundai Palisade, anumite versiuni ale marelui SUV coreean emană mirosuri de-a dreptul insuportabile.

Informația insolită este sosită din SUA, unde Hyundai comercializează de la sfârșitul lui 2019 un SUV de dimensiuni mari numit Palisade. După declarațiile unor proprietari, anumite exemplare Palisade ar avea un miros foarte urât la interior. Mediatizată de jurnaliștii website-ului Cars.com, care au trăit această experiența în timpul unui test, problema a fost raportată de mai mulți internauți, pe un forum dedicat modelului Hyundai Palisade.

Unii vorbesc despre un miros de usturoi, alții de un iz de respirație urât mirositoare sau de gunoi, iar un tehnician Hyundai a făcut trimitere la… „șosete vechi folosite”.

Se pare că aceste mirosuri apar la câteva săptămâni de la livrarea mașinii noi și provin de la scaunele modelelor echipate cu piele nappa de culoare deschisă, pentru gama de lux Limited. Unul dintre clienți a relatat cum a îndepărtat tetierele și a constatat că mirosul nu venea de la acestea, ci din interiorul scaunelor, prin orificiile în care fuseseră prinse tetierele.

Filiala americană Hyundai este la curent cu această problemă si a promis că va face o anchetă cu scopul de a o remedia.

Distribuie acest articol!