O replică nereușită a lui Ferrari Enzo
13.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

Realizarea unei replici după un model legendar nu este o misiune câștigată dinainte! O dovadă în acest sens este tranformarea unui Pontiac Fiero într-o copie nereușită a celebrului Ferrari Enzo.

Pe websiteul de licitații carsandbids.com a apărut și anunțul unei sportive stranii, cu un look particular. Este vorba de un Pontiac Fiero care a fost transformat într-o replică nereușită a unui Ferrari Enzo.

Automobilul, a cărui vânzare s-a realizat la puțin peste 5.000 de dolari, are o caroserie dotată cu prize de aer și eleron, ce amintesc de sportiva de la Maranello. Partea frontală este alungită, culoarea este de un roșu aprins, ușile sunt tip fluture, iar interiorul este îmbrăcat în piele. Partea mecanică este, bineînțeles, diferită de cea a supercarului italian. Sub capotă se găsește un V6 de 2,8 litri, ce dezvoltă 142 CP și 230 Nm.

Reamintim, un Ferrari Enzo autentic dispune de un motor V12 atmosferic de 6,0 litri și 660 CP, cuplat la o cutie de viteze secvențială în 6 trepte, ceea ce îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,65 secunde, înainte de a atinge viteza maximă de 363 km/h. Iar pentru achiziția unuia dintre cele 400 de exemplare este necesar un cec de cel puțin 1,7 milioane de euro.

Distribuie acest articol!