Primul Rolls-Royce electric își va face apariția până în 2030
02.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

Rolls-Royce anticipează restricțiile progresive în ceea ce privește propulsia termică în marile centre urbane. Primul model electric de serie al reputatei mărci britanice va fi lansat, conform declarațiilor oficiale, până în 2030.

În 2011, Rolls-Royce a prezentat conceptul 102EX, inspirat la vremea respectivă din Phantom. Nu a dat naștere unei versiuni de serie, din lipsa cererii. Dar de atunci timpurile s-au schimbat. O dată cu introducerea noilor norme antipoluare și interdicția progresivă pentru motoarele termice în centrele marilor orașe, Rolls-Royce anunță lansarea unei limuzine electrice de lux.

Constructorul a precizat că un asemenea model va intra în producție în următorul deceniu. Funcționarea silențioasă și disponibilitatea instantanee a cuplului vor veni ca o mănușă pentru exigențele clienților Rolls-Royce! Prima limuzină electrică produsă de firma din Goodwood va înlocui modelele actuale Wraith și Dawn, care la acel moment vor ajunge la final de carieră. 

Revenind la conceptul Rolls-Royce 102EX (foto), acesta avea sub capotă un motor electric de 389 CP și 800 Nm. Principala lui problemă era legată de acumulator, care asigura o autonomie de doar 200 km.

Distribuie acest articol!