Vom vedea Volkswagen ID.5 în 2021?
24.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

Un SUV coupe va fi următoarea noutate electrică de la Volkswagen. Vorbim despre al treilea model din gama ID, care reunește modelele electrice de nouă generație ale constructorului german. Lansarea este așteptată în cursul anului 2021.

Prezentat de curând, Volkswagen ID.4 este primul SUV din familia ID. Pentru a răspunde tendințelor actuale, Volkswagen va lansa o versiune coupe a acestuia, care se va numi ID.5. Ca design, va fi mai apropiat de conceptul ID. Crozz (foto), decât de ID.4, de la care va prelua elementele tehnice în întregime.

Spre deosebire de ID.4, va fi destinat doar pieței europene, informează publicația germană Automobilwoche, citându-l pe Thomas Ulbrich, responsabil cu mobilitatea electrică la Volkswagen.

Volkswagen ID.5 va fi construit pe platforma electrică modulară MEB, cu un motor electric de 204 CP plasat în spate și trei versiuni de acumulator. Va exista și o variantă cu tracțiune integrală, care presupune un al doilea motor, cuplat la puntea anterioară.

Evident, din cauza înclinării mai accentuate a ultimului montant, spațiul din spate, mai ales în ceea ce privește protbagajul, va fi mai mic, comparativ cu ID.4.

Distribuie acest articol!