BMW dezvoltă noii tehnologii pentru ameliorarea comportamentului rutier
19.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

BMW colaborează pe partea de cercetare și dezvoltare cu o companie specializată în tehnologii capabile să analizeze în timp real starea căii de rulare, cu scopul de a ameliora comportamentul rutier și confortul automobilelor.

Partea de legătură cu solul a evoluat spectaculos în ultimii ani, grație soluțiilor tehnice adoptate de constructori. În segmentul de lux, tehnologia a înregistrat cele mai spectaculose progrese, culminând cu dotări care în urmă cu doar câțiva ani era greu de imaginat. Un exemplu în acest sens îl constituie camerele video care analizează carosabilul și permit, astfel, adaptarea suspensiilor la gradul de dificultate al drumului. Este un sistem de amortizare predictibilă, pe care îl întâlnim deja la unele modele de la Mercedes, Rolls-Royce sau BMW.

Împreună cu Tactile Mobility, o companie specializată în tehnologii informatice și prelucrarea de date, Grupul BMW lucrează în prezent la un astfel de sistem, de generație nouă. Acesta se va baza pe o serie de senzori care preiau și analizează date de la pneuri, frâne, motor, suspensie și calea de rulare, cu scopul de a îmbunătăți comportamentul rutier și confortul oferit de automobil.

Noua tehnologie nu va fi disponibilă pentru Rolls-Royce, brand care face parte din Grupul BMW, dar în schimb va apărea pe noile modele BMW, începând din 2021. Demn de remarcat este și faptul că datele culese de acest sistem nu vor servi doar la adapratea suspensiilor de la automobilele respective, ci vor fi transmise și altor vehicule aflate în trafic sau serviciilor care se ocupă cu infrastructura, contribuind astfel la ameliorarea siguranței în trafic.

Distribuie acest articol!