Ineos a cumpărat uzina Smart din Hambach, unde va produce primul său model, Grenadier
13.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

Tânăra companie britanică Ineos Automotive tocmai a cumpărat unitatea productivă de la Hambach (Franța), unde Daimler produce automobilele Smart. În viitorul apropiat, Ineos va produce aici primul său model, un 4×4 în stil clasic, denumit Grenadier.

Zvonurile privind vânzarea fabricii Smart pe care Daimler o deținea la Hambach circulau deja de câteva luni, însă tranzacția s-a semnat abia acum.

Ineos speră să demareze aici, până la finele lui 2021, producția primului său model. Este vorba de Grenadier, un 4×4 rustic, în stilul modelelor clasice din acest segment, precum Mercedes Clasa G sau Land Rover Defender. În paralel, Daimler va continua să producă în această fabrică modele Smart.

Inaugurată pe 27 octombrie 1997, uzina Smart de la Hambach a produs de-a lungul timpului peste două milioane de vehicule. În prezent aici lucrează circa 1.600 de oameni, iar de pe benzile de montaj ies modelele Smart electrice EQ fortwo și EQ fortwo cabriolet. Cei doi producători s-au angajat să păstreze, pe viitor, 1.314 locuri de muncă.

Distribuie acest articol!