[P] La ce trebuie sa fii atent cand cumperi piese din dezmembrari
22.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

In ultimul timp, in mediul online si-au facut aparitia multe site-uri care gazduiesc anunturi si oferte cu piese auto din dezmembrari. Internetul ne simplifica viata, iar in acest caz, ne referim la timpul alocat cumparaturilor. Produsul dorit este la doar un click distanta, iar livrarea se face pana la usa casei. Insa cum stim ca putem cumpara in perfecta siguranta piese din dezmembrari de pe internet?

Vom incepe prin a-ti spune ca trebuie sa gasesti un site de incredere, foarte bine realizat, atat ca design, cat si in ceea ce priveste siguranta user-ului. Un site bine creat si securizat, specializat exclusiv pe piese auto, asa cum este si Dezmo.ro, iti ofera posibilitatea de a cumpara piese auto din dezmembrari de pe internet in cele mai sigure conditii.

Intrucat mediul online ‘’a preluat’’ afacerea de piese auto ieftine si second-hand, multi romani apeleaza la repararea masinilor luand in calcul aceasta varianta. Iata cum poti recunoaste un magazin online cu piese auto originale din dezmembrari de incredere si serios:

Verifica daca firma este autorizata
Un parc de dezmembrari auto este o societate comerciala acreditata RAR (Registrul Auto Roman) si de catre stat sa desfasoare acest tip de activitate. Acesta comercializeaza piese din dezmembrari pe internet si trimite prin curierat pe intreg teritoriul tarii. In plus, colaborarea cu persoane juridice iti da certitudinea ca preturile percepute pot fi cele corecte.

Un parc autorizat poate comercializa piese fie pe internet, prin intermediul unui site de specialitate, fie direct la locatie, unde are punctul de desfacere. Cel mai bine este sa cumperi piese auto din dezmembrari de la firmele care ofera garantie, factura si posibilitatea de retur. Vei avea astfel siguranta ca piesele sunt verificate si nu vei pune in pericol viata ta si a altora.

Cauta recenzii pe Google despre firma
Un parc de dezmembrari auto perfect este cel care vinde transparent, online, pe un site specializat care sa-i confere incredere si credibilitate printr-un sistem de calificative primite de la alti cumparatori. Ia in considerare parerile clientilor care au colaborat deja cu firma respectiva si i-au oferit un feedback pozitiv. Toti clientii pe deplin multumiti de calitatea pieselor auto oferite vor lasa un calificativ ce reflecta in totalitate gradul de multumire si satisfactie a cumparatorilor.

De ce este atat de important si decisiv, pana la urma, acest sistem bazat pe calificative? Deoarece creste in mod considerabil aprecierea si notorietatea firmei respective, care, astfel, va oferi incredere deplina clientilor de pretutindeni. Fii atent la acest aspect important pentru a face cea mai inspirata alegere, care sa se ridice la nivelul asteptarilor tale!

Achizitioneaza piese auto in cunostinta de cauza, pe baza istoricului pe care il are acel parc de dezmembrari!

Verifica modalitatea de livrare
La firmele de dezmembrari auto serioase, piesele cumparate beneficiaza de o garantie de minimum 30 de zile (Dezmo.ro acorda garantie de 90 de zile) de la data vanzarii produsului catre consumator, timp in care pot fi returnate daca prezinta defecte de functionare sau de fabricatie. In functie de caz, vanzatorul poate schimba piesa fara costuri de transport, o poate inlocui sau returna contravaloarea acesteia.

Nu colabora cu persoane fizice care nu iti pot oferi nicio garantie, deoarece nu se merita sa iti asumi un risc atat de mare. Vei evita in acest mod orice neplacere si te vei bucura, in schimb, de un raport calitate – pret excelent, de la un vanzator care prezinta incredere.

Site-ul trebuie sa fie securizat
Inainte de toate, asigura-te ca in spatele website-ului sta o firma care activeaza in online. Urmatorul pas: asigura-te ca site-ul este securizat – aceasta se poate observa cautand simbolul sub forma de lacat sau cheie afisat de browser-ul utilizat de tine (Google Chrome, Mozilla, Internet Explorer) ; ori mai poti verifica adresa de web, care trebuie sa inceapa cu ‘’https://’’, (in loc de clasicul ‘’http://)’’.

Ia in calcul si modalitatea de plata!
Optiunea platii cu cardul inspira din start incredere cumparatorului, conferindu-i acel sentiment de siguranta. Motivul? Spre exemplu, atunci cand efectuezi o plata cu cardul online, toate datele de card utilizate pentru plata produsului vor fi introduse pe paginile securizate ale procesatorului de plati, si nu pe pagina magazinului online. Aceste date introduse pe pagina procesatorului nu vor fi stocate pe serverele acestuia, ci vor fi trimise criptat spre serverele bancii emitente pentru autentificarea tranzactiei.

Totodata, serverele de tranzactionare sunt scanate zilnic impotriva vulnerabilitatilor. Retine faptul ca niciun magazin online serios nu iti va solicita prin SMS sau e-mail informatii confidentiale legate de carduri sau coduri PIN! La plata cu cardul online, Dezmo foloseste sistemul 3D Secure, o tehnologie care permite securizarea tranzactiilor online intr-un mod similar cu cele din comertul traditional.

Sursa: dezmo.ro

Distribuie acest articol!