Volkswagen ratează ținta pentru emisiile de CO2 fixată de Uniunea Europeană, pentru 2020
08.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

Vestea proastă a fost dată de către chiar președintele executiv al Grupului Volkswagen, Herbert Diess: gigantul pe care îl conduce nu se va putea încadra în normele stabilite de Uniunea Europeană, în ceea ce privește emisiile de CO2 pentru anul 2020.

Mai mult, nu este sigur că ținta ar putea fi atinsă nici în 2021! ”Lucrăm din greu pentru a fi cât mai aproape posibil de aceste obiective”, a declarat Diess, într-un interviu acordat publicației germane Wirtschaftswoche. ”Democratizarea” modelelor electrice va rezolva o parte din această problemă, anul viitor, însă obiectivele de emisii vor fi atinse fără probleme abia începând din 2022, crede Diess.

În situația dată, Grupul Volkswagen va fi supus unor proceduri de infringement, care presupun sancțiuni financiare foarte dure. În cazul marilor concerne auto, aceste amenzi impuse de Comisia Europeană vor fi de ordinul miliardelor de euro.

Cât despre ceilalți mari producători germani, Daimler (Mercedes) spune că este ”foarte aproape” de atingerea acestor obiective, în timp ce BMW dă asigurări că le va respecta.

Reamintim, începând din acest an, producătorii de automobile trebuie să aibă o medie a emisiilor de CO2 sub 95 g/km pentru automobilele vândute în Europa. Un obiectiv practic imposibil de atins fără a avea în ofertă modele electrice sau hibrid!

Distribuie acest articol!