Anthony Lo (ex-Renault) este noul șef de design de la Ford
29.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Ford are un nou responsabil de design, în persoana lui Anthony Lo. Născut la Hong Kong, în 1964, a obținut un master în design de automobile, în 1987, la Royal College of Art din Londra.

Lo vine la Ford după ce vreme de zece ani s-a ocupat de designul exterior la Renault. Parcursul său profesional este, de altfel, unul foarte bogat. Și-a început cariera în 1987, la Lotus, apoi a trecut pe la Audi și Mercedes-Benz. În 2004 a preluat frâiele departamentului de design avansat pentru Opel și SAAB, la General Motors, în Germania.

A ajuns la Renault în 2010, unde a contribuit la noul limbaj de design al mărcii franceze, sub direcția lui Laurens van den Acker. Și-a pus amprenta stilistică, printre altele, asupra celei de-a doua generații Renault Captur și Dacia Duster.

La Ford, Anthony Lo va fi responsabil de design pentru mărcile Ford și Lincoln, la nivel internațional. Îl înlocuiește pe Moray Callum, care se retrage după 38 de ani de carieră, din care 20 pentru Ford. Printre ultimele creații semnate de Moray Callum se numără Mustang Mach-E și noul Bronco.

Distribuie acest articol!