BMW prezintă în avanpremieră, la CES 2021, noua generație a sistemului iDrive
12.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

La 20 de ani de la debutul primei generaţii a sistemului iDrive, BMW prezintă anul acesta, la Consumer Electronics Show (CES), noua generație a sistemului său de afişare şi operare. Constructorul bavarez anunță un nou capitol în privința interacţiunii conducător-automobil, într-o nouă eră digitală şi inteligentă. La CES 2021 este vorba de o avanpremieră a noului sistem iDrive, care va fi dezvăluit oficial pe parcursul anului.

Pentru a marca cele două decenii, BMW propune o călătorie în timp, ai cărei protagoniști sunt BMW Seria 7 din 2001 – care a oferit premiera sistemului BMW iDrive – şi BMW iX, care va fi lansat pe piaţă în 2021 şi în care noua generaţie a sistemului de afişare şi operare va fi disponibilă în premieră.

Sistemul de operare BMW iDrive, introdus în 2001, a schimbat dramatic modul de utilizare al automobillui şi a curăţat cockpitul de numărul tot mai mare de butoane şi comenzi. În locul lor a apărut un ecran color în panoul de instrumente (displayul central) şi un cadran rotativ pe consola centrală (controlerul iDrive). Acest sistem multifuncţional a permis conducătorilor să acceseze un număr mare de setări ale automobilului, funcţii de divertisment, navigaţie şi telecomunicaţii cu un singur instrument de operare.

BMW iDrive a pregătit calea şi pentru introducerea serviciilor digitale, care au permis o evoluţie importantă a relaţiei dintre utilizator şi automobil. Conexiunea dintre automobil şi conducător a devenit şi mai strânsă în 2016. În prezent, Asistentul Personal Inteligent BMW este un companion digital al cărui set de competenţe poate fi extins constant.

Următoarea generaţie de BMW iDrive anunţă o altă schimbare de paradigmă, deoarece numărul de funcţii disponibile într-un automobil şi complexitatea lor continuă constant să crească. Inteligenţa digitală a fost introdusă în automobile, senzorii optimizaţi permiţându-le acum să perceapă şi să analizeze împrejurimile. Ca urmare, elementele de condus şi parcare pot fi automatizate tot mai mult, în timp ce serviciile bazate pe cloud investighează un grup tot mai mare de date în timp real.

Sursa: comunicat de presă BMW Group România

Distribuie acest articol!