Constructorii de automobile, afectați de penuria de microprocesoare
13.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

În ultima vreme, tot mai mulți constructori sunt afectați și se văd obligați să își întrerupă temporar activitatea, din cauza disfuncționalităților înregistrate în aprovizionarea cu microprocesoare.

Prelungirea crizei sanitare și creșterea cererii pentru semiconductori are consecințe neașteptate în sectorul auto. Marile nume specializate în producția de microprocesoare, precum NXP sau Nvidia, recunosc că nu se așteptau la o revenire atât de puternică a cererii din partea constructorilor de automobile, ceea ce a dus la imposibilitatea onorării unor comenzi venite din partea acestora.

Creșterea, în 2020, a cererii pentru televizoare, console de jocuri sau laptopuri nu a ajutat producătorii de semiconductori, care nu mai reușesc să facă față comenzilor. Astfel, în prezent s-a ajuns în situația de a prioritiza clienții și produsele.

La rândul lor, constructorii de automobile trebuie să se concentreze acum pe modelele cele mai rentabile, adică pe SUV-uri și de categorie mare. Unii vor fi nevoiți să-și reducă producția, iar anumite mărci chiar să o oprească!

O serie de capacități productive din Canada, Mexic, dar și din SUA, vor fi oprite până la sfârșitul acestei luni. Grupul Volkswagen anunțase încă de luna trecută că are serioase probleme în producție, din cauza penuriei de microprocesoare. Aceste componente sunt în prezent indispensabile pentru automobilele în care inteligența artificială, sistemele de asistență la conducere, iluminatul și conectivitatea au nevoie, mai nou, de prelucrarea cât mai multor date.

Distribuie acest articol!