Președintele Tesla, Elon Musk, a devenit cel mai bogat om din lume
10.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Creșterea vertiginoasă din ultima vreme a valorii bursiere pentru compania Tesla, îl propulsează pe președintel acesteia, Elon Musk, în poziția de cel mai bogat om din lume, depășindu-l pe Jeff Bezos, patronul Amazon.

În ultimul an s-a înregistrat o adevărată explozie a acțiunilor Tesla la bursă  (+743% în 2020!), iar Musk (49 de ani), care deține 18 procente, l-a devansat pe Jeff Bezos în fruntea acestui prestigios clasament în care următorii clasați sunt Bill Gates, fondatorul Microsoft, antreprenorul din lumea brandurilor de lux Bernard Arnault (LVMH) și patronul Facebook, Mark Zuckerberg, acesta din urmă în vârstă de doar 36 de ani.

Joi, 7 ianuarie 2021, imediat după deschiderea bursei de pe Wall Street, averea lui Elon Musk era estimată la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde de dolari peste cea a lui Jeff Bezos, care a deținut titlul de cel mai bogat om de pe planetă începând din 2017.

Cu o zi mai devreme, Tesla depășise pentru prima dată suma de 700 miliarde de dolari la închiderea bursei din New York, o acțiune fiind cotată la 755,98 dolari, în creștere cu 3%. Joi dimineața, o acțiune Tesla ajunsese la 800 de dolari, o creștere cu 5,7%.

Vânzările companiei californiene, specializată în autoturisme electrice, nu se pot compara cu cele ale marilor constructori tradiționali. Anul trecut, Tesla a vândut 499.550 de automobile, departe totuși de cele 11 milioane de unități vândute în 2019 de liderul mondial din industrie, la acel moment, colosul german Volkswagen Group.

Distribuie acest articol!